Väestön lisääntyessä maiden kaupunkialueilla näissä kaupungeissa on esteitä ohjata riittävästi tehoa kaikkien tarpeisiin hyödyntäen vanhentuneiden sähköverkkojen toimintoja. Vuosikymmeniä sitten rakennetut nykyiset sähköverkot ovat suorituskyvyltään arvaamattomia, kalliita käyttää ja tuottamattomia. Yksi puusta pudonnut keppi voi aiheuttaa pimennyksen alueilla pitkiä aikoja. Puhumattakaan, nämä sähköverkot aiheuttavat myös vahinkoa ympäristölle lisäämällä saasteita.

Esineiden Internetillä (IoT) on tekninen kyky kehittää tapaa, jolla suunnittelemme kaupunkeja ympäri maailmaa. IoT yhdistää ihmiset ja hallitukset älykkäiden kaupunkien ratkaisuihin Smart Grid -teknologian avulla, joka on erityisesti kuratoitu vanhojen rakenteiden tilalle. IoT:n seurannan ja sääntelyn tutkimisen edut älykkäiden verkkojen suhteen ovat:

Tehokas energiankäyttö

Smart Grid -teknologiat auttavat vähentämään energiankulutusta ja kuluja käytön ja tiedon ylläpidon kautta. Esimerkiksi älykäs valaistus älykkään kaupunkiteknologian avulla pystyy säätelemään käyttöä eri alueilla, mukautumaan nopeasti ulkoisiin tekijöihin, kuten sateeseen tai sumuun, muuttamaan tehoa vastaamaan tiettyä vuorokaudenaikaa tai tiettyjä liikenneolosuhteita, ennustamaan ja korjaamaan. valaistuskatkot hetkessä. Kuluttajakäyttöä varten he voivat säätää kotitermostaattiensa lämpötilaa mobiililiitäntöjen kautta ollessaan toimistossa tai lomalla.

Kestävä energia

Smart Grid -tekniikat ovat vähemmän tyhjentäviä akkujen suhteen, ovat hiilitehokkaita ja tehty alentamaan jakelusyöttölaitteiden huippukuormitusta. Kehittäjät voivat jopa pyrkiä juurruttamaan vihreää teknologiaa IoT:n älykkääseen hallintaansa kestävämpien verkkojen saamiseksi. Tehokkaat tuuliturbiinit, aurinkokennot, mikroverkkoteknologiat ja syöttöautomaatiojärjestelmät pystyvät tehostamaan jakeluketjun useita vaiheita.

Systemaattinen kuljetus

IoT:n älykkäät anturit voivat kerätä tietoja reaaliajassa välittääkseen sen kuljettajille ja viranomaisille. Tämä minimoi lopulta liikenneruuhkia, tarjoaa korkeatasoisia pysäköintiratkaisuja, tiedottaa kuljettajille liikenneonnettomuuksista ja kaupunkimaiseman rakenteellisista vaurioista sekä mahdollistaa automaattiset maksut tietullien ja pysäköintiporttien kohdalla. Tulevaisuudessa IoT-teknologia pystyy todennäköisesti jopa lataamaan langattomasti sähköajoneuvoja.

Jäte- ja vesihuolto

Älykkäät kaupungit lisäävät tuottavuutta ja alentavat kustannuksia jäte- ja vesihuoltosovelluksissaan. IoT-sovellukset tarjoavat reaaliaikaista tietoa varaston jäljittämiseksi ja varkauksien/häviöiden vähentämiseksi. Samoin pilvipohjaiset teknologiat ja liikenteenohjaus voivat varmistaa paremman aikataulun ja ajankäytön tietyillä reiteillä. Älykäs energiaanalytiikka voi kerätä tietoa veden virtauksesta, paineesta ja lämpötilasta muun muassa auttaakseen kuluttajia seuraamaan käyttötottumuksiaan.

#SchneiderElectric on yksi monista globaaleista kansainvälisistä toimijoista, jotka johtavat älyverkko- ja IoT-vallankumouksia. Brändi on toiminut energianhallinnan ja -mittauksen alalla huomattavan kauan ja on alansa johtava asiantuntija. Schneider Electricillä on myös laaja valikoima jännitemuuntajia.