tiistai, 16 huhtikuun, 2024

Ajoneuvojen seurantalaite tieliikenneteollisuudelle

GPS:n siviilisovellukset

Global Positioning System (GPS) -tekniikka on kehittynyt harppauksin vain muutamassa vuosikymmenessä. Tämä tekniikka on vaikuttanut pysyvästi sellaisiin ihmisen toiminnan aloihin kuin tieliikenteeseen, lentoliikenteeseen, merenkulkuun, rautatieliikenteeseen, turvallisuuteen, raskaiden ajoneuvojen opastukseen, mittaukseen, kartoitukseen, geofysiikkaan, tietoliikennepalveluihin, rahoituspalveluihin ja sosiaaliseen toimintaan. Vain muutamia mainitakseni!

Tämä ihmeellinen digitaalinen tekniikka lähetetään täysin veloituksetta maata kiertävistä satelliiteista (varmasti Jumalan lähettämä meille kaikille!), joissa sen signaalit lähetetään suoraan edullisiin vastaanottimien käsipiirisarjoihin. Tämä on tehnyt GPS-tekniikasta erittäin edullisen kaikkiin siviilikäyttöön. Harkitse seuraavia GPS-sovellusten alueita:

Maantiekuljetus

GPS-tekniikan avulla kaikenlaiset ajoneuvot voivat navigoida tarkasti matkareitteillään, valita matkareittejä, tunnistaa sijaintinsa milloin tahansa reitin varrella ja tunnistaa maamerkit. Tämä on todellakin siunaus kaikille kaikkien ajoneuvojen kuljettajille, kun he matkustavat kaupungin sisällä tai kaupungista toiseen. Toinen erittäin tärkeä ominaisuus, jonka GPS-tekniikka tarjoaa loppukäyttäjilleen, on 24/7 ajoneuvojen seuranta- ja valvontajärjestelmä. GPS-tekniikan avulla kalustokuljetusten omistajat voivat tarkkailla ajoneuvojaan milloin tahansa, olipa kyseessä päivä- tai yöaika. Yksityisen omistajan ajoneuvoissa ajoneuvoa ajavaa perheenjäsentä voidaan kätevästi seurata ja valvoa muiden perheenjäsenten toimesta mihin aikaan päivästä tai yöstä tahansa. GPS-laitteen seuranta- ja valvontaohjelmisto on erittäin kätevästi ladattavissa älypuhelimiin ja/tai tablet-laitteisiin välittömän, selkeän ja keskeytymättömän signaalin vastaanottamiseksi. GPS-ohjelmisto on kätevästi ladattavissa useisiin älypuhelimiin tai tabletteihin, jolloin useampi kuin yksi katsoja voi seurata ja seurata ajoneuvon kuljettajaa. GPS-seurantalaitteet ovat pieniä langattomia laitteita, jotka on asennettu tiettyyn paikkaan ajoneuvossa niin, että se on kunnolla piilossa. Ajoneuvon varkauden tai kaappauksen yhteydessä ajoneuvovaras tai rikollinen ei näe GPS-seuranta- ja valvontalaitetta eikä siksi ole tietoinen sen läsnäolosta. Tärkeää on jopa se, että koko matkareitti ja varastetun ajoneuvon viimeisin havaittu sijainti voidaan helposti jakaa paikallisen poliisin kanssa heidän tutkivaa jäljitystä ja ajoneuvosi palauttamista varten.

Edistyneemmissä GPS-seurantalaitejärjestelmissä kevyitä tai raskaita ajoneuvoja voidaan tarkkailla tarkasti sellaisten elintärkeiden parametrien osalta, kuten kuljettajan käyttäytyminen, polttoainekapasiteetti ja kulutus, oven avaus- ja sulkemishälytykset, kuvanvalvonta – kamerakuvien, sekä sisäisten että ulkoisten, välittäminen älypuhelimiin. puhelin. Toinen Special GPS Advanced -tekniikka mahdollistaa komponenttien, jotka valvovat kuljettajien ja matkustajien läsnäoloa ja läsnäoloa, voidaan asentaa kaupunkien turisti- ja osavaltioiden välisiin linja-autoihin. Näitä osia ovat radiotaajuustunnistus (RFID) ja biometriikkatunnistus. Nämä GPS-yhteensopivat tekniikat mahdollistavat kuljettajien ja matkustajien läsnäolon seuraamisen useiden kauttakulkujen kautta, jotka ovat matkalla lopulliseen määränpäähän.

Raskaiden konttiajoneuvojen osalta, jotka kuljettavat sellaisia tavaroita, kuten helposti pilaantuvia aineita (jotka vaativat jatkuvaa ja tasaista sisälämpötilaa), kuljettaja ja kaukovalvonta-asema voivat seurata sisäkontin lämpötilaa koko matkan ajan tai milloin tahansa. annettu aika matkalla määränpäähän.